FAQ | Focus Raalte
FAQ

Voor de snelle lezer

FAQ

Voor de snelle lezer

Algemeen

Focus Raalte is ontstaan uit een combinatie van de Next Day Global crew en Marit Otte (fotograaf).

Bedrijfsgegevens Next Day Global B.V.:
KvK-nummer: 68503873 en btw-nummer: NL857473967B01.

We werken vanuit een kantoor aan huis of anders bij de klant op locatie. Kortom, geen ellende met files, geen extra kosten voor de huur van een bedrijfspand, meer flexibiliteit in werktijden, etc. Ons werkgebied is Raalte e.o. (+40km). We hebben een eigen studio in Raalte.

De beller is sneller. Mailen mag ook. Liever appen? Dat kan! Valentine Versteegen is hét aanspreekpunt per WhatsApp.

Ons (uur)tarief varieert per dienst. We adviseren je om ons hierover te bellen. Mailen mag ook.

Wij werken voor bedrijven en de overheid. En voor individuen (particulieren).

Veel! Wij presenteren de full inflight entertainment: ontzorgen op het gebied van fotografie, grafisch en web (op locatie). Laten we anders even bellen!

Je kunt als particulier een fotoshoot afnemen. Wil je gaan bloggen of heb je een portfolio-website nodig? Wij helpen je graag!

Fotografie

Nee, wij maken GEEN pasfoto’s.

In principe fotograferen we alles: van portret- tot productfotografie. In onze fotostudio, bij jou thuis of gewoon buiten. Let op: wij maken GEEN pasfoto’s.

Dat is sterk afhankelijk van de opdracht en het gekozen pakket. Laten we anders even bellen.

Ja, mits je kiest voor een onbeperkte gebruikslicentie. Dit betekent dat je de foto’s onbeperkt voor eigen doeleinden mag gebruiken. Voor een prijsindicatie neem contact met ons op.

Wij hanteren een uurtarief tot € 75,00 excl. btw.

Foto’s mogen alleen met toestemming van ons gebruikt worden. Naamsvermelding is verplicht, mits anders overeengekomen. Wij werken met een zogeheten onbeperkte gebruikslicentie. In de licentie wordt bepaald hoe de foto’s gebruikt mogen worden.

Je kunt een onbeperkte gebruikslicentie verkrijgen. Dit betekent dat je de foto’s onbeperkt voor eigen doeleinden mag gebruiken. Voor een prijsindicatie neem contact met ons op.

Sta je zelf op de foto, dan kan er sprake zijn van portretrecht. Je moet toestemming geven voor het gebruik van een foto waar je herkenbaar op staat.

Nee, wij steken veel tijd en moeite in het nabewerken van foto’s. Je ontvangt de bewerkte foto’s in .jpg. Heb je een ander bestand nodig? Laat het ons weten.

Nee, we bespreken vooraf welke foto’s worden bewerkt.

Wij bewaren de foto’s maximaal 1 jaar. Aan het nasturen van foto’s zijn kosten verbonden. Het opzoeken, klaarzetten en daadwerkelijk versturen van de foto’s is een tijdrovende klus. Je doet er dus slim aan om de foto’s zelf goed op te slaan. Even bellen, dat kan.

Nee, in principe niet. Bewerkt is bewerkt. We bespreken vooraf welke foto’s worden bewerkt en hoe.

Je kunt een afspraak tot 3 weken voor tijd kosteloos annuleren. Tot 7 dagen voor tijd brengen wij 50% van de afgesproken fotografiekosten in rekening. Daarna brengen wij de volledige kosten in rekening.

Ja, we hebben een fotostudio in Raalte. Onze studio is ingericht op portret- en productfotografie.

In principe op doordeweekse dagen en op zaterdag (van 08:30 tot 17:00 uur).

Natuurlijk! Voor fotografie geldt Raalte e.o. (+100km). Houd wel rekening met reistijd en -kosten.

Grafisch en web

Jazeker, voor € 275,00 excl. btw ontvang je een grafische uitwerking van jouw schets. Na akkoord ontvang je het logo in .ai, .eps, .jpg, .png en .svg.

Ja, wij schrijven voor verschillende doeleinden: blog, brochure, e-book, folder, nieuwsbrief, persbericht, social media, website, etc.

Ja, je kunt het ontwerp, de controle en/ of het drukwerk aan ons uitbesteden. Wij leveren hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Alleen drukwerk afnemen? Dat kan en de controle is inbegrepen.

Dat is sterk afhankelijk van de vraag. Laten we anders even bellen.

Ja, wij werken samen met onder meer een SaaS-product ontwikkelaar. Laten we anders even bellen.

Dat is niet onze core, maar daar zijn onze strategen wel goed in!

Ja, je kunt het ontwerp, de controle en het drukwerk aan ons uitbesteden. Wij leveren hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Ja en de controle is inbegrepen. Je bent niet verplicht om bij drukwerk eerst een ontwerp af te nemen.

Ja, wij beheren meerdere kanalen. Van onszelf en van klanten. Ben je al bekend met ons content abonnement (frequent flyer)? Ontvang 2 blogberichten (tot 500 woorden per blog), 6 foto’s (op locatie of in onze studio) en 4 social media berichten voor maar € 622,50 excl. btw, per maand.

Ja, we zorgen voor een prettig leesbare en vooral foutloze tekst. Boek redigeren, scriptie nakijken, zakelijke correspondentie, er zijn legio mogelijkheden.

Ja, we vertellen verhalen door middel van (levensechte) animaties en illustraties. Clean en toegankelijk, wel zo duidelijk.

Ja, maar alleen door ons gebouwde websites. Na oplevering kun je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten.

SVG

Adres

Focus Raalte maakt onderdeel uit van de Next Day Global-alliantie.

Next Day Global B.V.
Schubertstraat 33
8102 MA Raalte
Let op: dit is een postadres, dus géén bezoekadres.

SVG

Productfotografie

Juist in deze tijd is het voor veel ondernemers een uitdaging om (product)foto’s te maken. Wij ontzorgen hierin. Hoe? Stuur je producten naar Schubertstraat 33, 8102 MA Raalte of breng langs.
..., daar is geen duur ticket voor nodig! Je vindt onze prijspakketten hier.